Bouwfoto's

WEEK 24-2018

2018-wk24 17-06-2018, de hekken liggen op de kavel.

 

Naar verwachting wordt 23 juli de ruimte voor de fundering uitgegraven.

 

 

 

 

 

 

WEEK 27

2018-wk27  4-7-2018: De fundering is uitgegraven, 2 weken eerder dan gepland.

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 28

2018-wk 28  8-7-2018 Hekwerk is geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 30

2018-wk30   27-7-2018 Heipalen zijn geboord en gestort.

De heipalen hebben een lengte tussen de 13 en 16m.

 

 

 

 

 

 

WEEK 35

2018-wk35    2-9-2018  Heipalen voorzien van metalen pinnen.

 

 

 

 

WEEK 36

2018-wk36    4-9-2018  Funderingsbalken liggen op hun plaats.

Het eerste leidingwerk is geplaatst

 

 

WEEK 37

 

2018-wk37   13-9-2018  Vloerplaten liggen erop.

 

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 38

2018-wk38   22-9-2018  Vloer aangesmeerd, zand rond de fundering.

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 39

2018-wk39   25-9-2018  Steigermateriaal is gebracht.

 

 

 

 

 

 

2018-wk39 27-9-2018   Binnenmuren staan.

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 40

2018-wk40 03-10-2018  Steigers zijn opgebouwd.

Her en der staat al een tas stenen op de steiger.

 

 

 

 

 

2018-wk40  06-10-2018

En weer een stap gemaakt, het dak zit erop. Op 22-9-2018 was er alleen een beganegrond vloer, op 6 oktober staat er al een huis. Wat ik mis is de vlag in top, gaat het pannenbier nu wel in werking?

 

WEEK 41

2018-wk41  22-10-2018

Buitenom lijkt het onveranderd. Is er deze week niets gebeurt of is dat niet te zien (binnenwerk). De isolatie voor de spau is wel gebracht, dus alles staat klaar voor de metselaars. Op de bovenste steiger rechts staat de ombouw voor de dakgoot. Ook zijn deze delen in het midden van het huis te zien.

 

WEEK 42

Deze week de achterkant benadrukt. Te zien is dat de loopdeur van de garage geplaatst is.

Bovenop de steiger is het frame van de dakgoot zichtbaar, die zal eerdaags wel geplaatst worden.

 

 

 

 

 

 

 

WEEK 43

Zoek de verschillen met week 42.

Niet alles wat gebeurt is kun je op d foto zien. Zo zijn de dakpannen gebracht en staan voor het huis. De zijmuur van de buren heeft onderaan al een gemetseld stuk en de isolatie is deels over beide huizen al aangebracht. Op de foto is dit slecht te zien, maar onder de linker steiger kun je iets van isolatie zien. Onderlangs zijn de stenen verdeeld over de steiger. Het metselen staat dus te gebeuren.

Wat nog meer opvalt is dat de dakgoten bevestigd zijn en dat het dak is afgewerkt. De rand tussen beide huizen is dicht en de balken zijn bekleed met een oranje gekleurde band. Wat zit er nu onder de dozen naast de ramen, dat vroeg ik mij ook steeds af? Hier zit waarschijnlijk de afwerking/aansluitstukken van de dakramen tegen de dakpannen in. We zullen het zien.

De dakpannen staan voor het huis, netjes verpakt want ze mogen niet nat worden. Het zijn vlakke dakpannen, zo te zien dof van kleur. De isolatie staat nog voor het huis opgestapeld, te wachten om geplaatst te worden.

 

 

 

 

 

WEEK 44

Deze week een week van de dakpannen en muren. De voorkant van het dak is al zo goed als klaar, de zijkant en achterkant moet nog. De muur is al op manshoogte, de linker zijmuur al tot op de eerste verdieping.

De achterbuurman zei al: nog een paar weken dan sta je daar pannekoeken te bakken. Ik heb hem maar verteld dat hij dat niet wil meemaken, ze mislukken altijd en dan gooi ik ze altijd naar achter over de schutting.

 

 

 

 

WEEK 45

Het dak is klaar, alle pannen liggen erop. Ook de voor- en zijmuren zijn tot de eerste verdieping opgetrokken. Het huis krijgt de kleren aan.

WEEK 46

De voormuren zijn net onder de tweede steigerhoogte, de zijmuren zijn klaar. Nog even de schouders eronder en het is dicht.

Makkelijker gezegd dan gedaan, je moet het wel kunnen.

 

 

 

 

 

 

De achtermuur boven is tot het dak aan toe, de ondermuur zit tot net onder de steiger.

Er is met de garage begonnen, deze is enkelsteens.

Maar kijken hoe het aankomende week gaat, het heeft al gevroren en er is sneeuw op komst.

 

 

 

 

 

 

WEEK 47

Deze week weer veel gebeurt aan de buitenkant, de muren rondom zijn klaar en de voorste muur is al gevoegd.

En wat zien we meer? We zien de zonnepanelen op het dak. Nu kunnen ze er nog makkelijk bij en als straks de steigers weg zijn dan wordt dat wat moeilijker.

De zaag die vorige week aan de steiger hong is nu ook opgeruimd.

Wat niet te zien is, maar deze week zijn ze begonnen met het huis aan de linkerkant, het is uitgegraven en het hele stuk staat in de hekken. Volgend jaar (2019) november moet de wijk klaar zijn.

 

 

Te zien is dat de muren van het huis klaar zijn en dat de garagemuur op hoogte is. Het voorste kozijn staat nog altijd bij de buren op het erf maar die zal er eerdaags ook wel inkomen.

Nog even en ik ben:

 

 

 

 

WEEK 48

Het huis wordt steeds beter zichtbaar, de steigers zijn er deze week omweg gehaald, de ramen worden van de folie ontdaan. Je zou bijna gaan denken, volgende week de sleutel. De opleverdatum staat nog steeds als gepland. Volgende week hebben we een kijkmiddag, dan kunnen we zien hoe de binnenkant eruit ziet, of alle puntjes meegenomen zijn die op de uitbreidingslijst staan. We zijn benieuwd.

 

WEEK 49

Wat zijn de verschillen t.o.v. vorige week? Er is wat opgeruimd, en er staat een pakket onder het blauweafdekzeil. Kijken we goed naar de garage dan is te zien dat het kozijn is geplaats en de muur rondom gemetseld is. Dit kon niet eerder omdat de steiger daar langs ging. Onder het blauwe afdekzeil liggen de daken voor op de garage. Komt dus kant en klaar aan. Achter zijn de steigers ook weg, het huis wordt dus steeds beter zichtbaar.

De stenen van de garage drogen al op. Rechts onder is nog een bult zand te zien, dat mag van mij weg en alles ophogen met geel zand. Hopelijk verspreiden ze dit niet tot de woning aan toe. Zal eens informeren hoe dit zit.

Ook is het gat voor de wasemkap geboord, deze gaan we eerst niet gebruiken daar we een koolstoffilter gaan gebruiken. We wilden het gat wel hebben zitten voor het geval dat dit niet 100% gaat werken. Hopelijk plaatsen ze nog wel een rosster voor het gat anders wordt het wel koud binnen.

 

 

 

WEEK 50